Ankara Havadis

Çevrim İçi “Yerelde Basın Buluşmaları”nın ikincisi Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri özelinde gerçekleştirildi

YEREL BASIN ÇALIŞANLARINA YÖNELİK FARKINDALIK ARTIRICI BİLGİLENDİRMELERİN YAPILABİLMESİ AMACIYLA DÜZENLENEN ETKİNLİĞE; CUMHURBAŞKANLIĞI BAŞDANIŞMANI MEHMET AKARCA, GENEL MÜDÜR YARDIMCI DR. GÖKÇE OK, İLETİŞİM BAŞKANLIĞI BASIN YAYIN DAİRESİ BAŞKANI BÜŞRA KARADUMAN AKTUNA, UYUM VE İLETİŞİM DAİRESİ BAŞKANI DR. AYDIN KESKİN KADIOĞLU’NUN YANI SIRA DOĞU ANADOLU VE GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGELERİNDE GÖREV YAPAN BASIN MENSUPLARI İLE İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLERİ KATILDI.

Çevrim İçi “Yerelde Basın Buluşmaları”nın ikincisi Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri özelinde gerçekleştirildi
94 views
08 Aralık 2020 - 13:10

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen Göç ve Uyum konulu Yerelde Basın Buluşmalarının ikincisi, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri özelinde çevrim içi gerçekleştirildi.

Yerel basın çalışanlarına yönelik farkındalık artırıcı bilgilendirmelerin yapılabilmesi amacıyla düzenlenen etkinliğe; Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Akarca, Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok, İletişim Başkanlığı Basın Yayın Dairesi Başkanı Büşra Karaduman Aktuna, Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu’nun yanı sıra Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde görev yapan basın mensupları ile İl Göç İdaresi Müdürleri katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Akarca, “5 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapıyoruz. Geçici koruma statüsünde gelen kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz ve hiçbir sorun çıkmıyor bundan dolayı. Göç İdaremiz de fevkalade başarılı” dedi.

Basının önemine değinen Genel Müdür Yardımcısı Dr. Gökçe Ok ise, “Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizde yerel medyamız doğru haberi, doğru ve etik bir şekliyle her zaman ifade etmişlerdir. Yorumu da hür ve bağımsız bir şekilde yaparken göçmenin insan olduğunu hiçbir zaman unutmamışlardır” ifadelerine yer verdi.

İletişim Başkanlığı Basın Yayın Dairesi Başkanı Büşra Karaduman Aktuna ise, “Objektif veriler üzerinden değil de kamuoyu algısı paralelinde araştırma yapmadan sürdürülen habercilik sosyal sorunlara zemin hazırlamaktadır” şeklinde konuştu.

“Türkiye’de Yürütülen Uyum Faaliyetleri” konusunda kapsamlı bir sunum gerçekleştiren Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu da, “Basın, hepimizin gerçek ses ve idaresidir. Bir nevi yerel medya ile basın, göç ve uyumun gören gözü ve duyan kulağıdır” dedi.

Program kapsamında ayrıca, Göç Uzmanları tarafından Sosyal Uyum ve Yaşam Eğitimi, Göç Terminolojisi, YİMER 157’nin Sunduğu Hizmetlere yönelik sunumlar yapıldı. Basınla İlişkiler Grup Başkanlığınca ise “Basına Bakış” sunumu gerçekleştirildi.

“Uyum Yerelde Başlar” sloganı ile yola çıkan Yerelde Basın Buluşmalarının üçüncüsü Karadeniz Bölgesi özelinde gerçekleştirilecek.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.