Ankara Havadis

Sağlık çalışanlarından kadına şiddete tişörtlü tepki

GENEL CERRAH DOÇ. DR. NAİL ERSÖZ, ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜNE KARŞI OLMANIN, ASLİ İNSANİ BİR UNSUR OLDUĞUNU AKTARARAK, “BURADA KADIN-ERKEK KAVRAMLARININ BİRBİRİNDEN FARKLILAŞTIRARAK BİRİSİNİN DİĞERİNE ŞİDDET UNSURU HALİNE GETİRMEK TAMAMEN ACİZLİĞİN GÖSTERGESİDİR. KADIN BİZİM İÇİN BİR EŞTİR, ANADIR. HER ŞEYDEN ÖNCE ANADIR. BİR ANNEYE NASIL SAYGILI OLUNMASI GEREKİYORSA Kİ İNSANIN HER ZAMAN EN FAZLA SEVEN VARLIKTIR ANNE. BİZİM DE KADINA O ŞEKİLDE SAYGILI OLMAMIZ LAZIM. ŞİDDETİN ‘Ş’ SİNİ BİLE AKLIMIZA GETİRMEMİZ GEREKİR BU SADECE KADIN BAZINDA DA DEĞİL BİRBİRİMİZE KARŞI DAVRANIŞLARIMIZDA DA BÖYLE OLMAMIZDA FAYDA VAR” DİYE KONUŞTU.

Sağlık çalışanlarından kadına şiddete tişörtlü tepki
100 views
28 Temmuz 2020 - 23:53

Ankara Özel 100. Yıl Hastanesi sağlık çalışanları, kadına yönelik şiddete giydikleri tişörtle dikkat çekti. “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” yazılı tişörtlerle hastane içinde dolaşan çalışanlar, attıkları sloganlarla da şiddete tepki gösterdi.

Ankara Özel 100. Yıl Hastanesi doktorları ve çalışanları artan kadına yönelik şiddete tepki göstermek amacıyla “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” yazılı tişört giydi. Hastane içinde dolaşan çalışanlar, attıkları sloganlar ve yaptıkları konuşma ile de şiddete dikkat çekti. Şiddete maruz kalarak hastaneye başvuran kişilerin yaşadıklarına şahit olan çalışanların hedefi ise şiddete karşı farkındalık oluşturmak.

Konuya ilişkin açıklama yapan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Elif Gözdemir, hastane çalışanları olarak şiddetin her türlüsüne ‘hayır’ dediklerini vurguladı. Kadına şiddetin ciddi bir medeniyet suçu olduğunu vurgulayan Gözdemir, “Kadın bakıldığında toplumsal olarak her yerde. Kadın öncelikli olarak annedir, kadın abladır, kadın kardeştir, kadın eştir. Ne inandığımız değerler ne de örf adetlerimiz kadına şiddeti kabul eder. Çünkü kadın vatan savunmasında erkekle yan yana cephede savaşandır, tarlada çalışandır, fabrikada üretendir. Bu yüzden kadınlara sahip çıkma noktasında hepimizin duyarlı olması gerektiğini düşünüyorum ve hepimizi kadına sahip çıkma noktasında güçlü ve birlikte olmaya davet ediyorum” dedi.

Genel Cerrah Doç. Dr. Nail Ersöz ise şiddetin her türlüsüne karşı olmanın, asli insani bir unsur olduğunu aktararak, “Burada kadın-erkek kavramlarının birbirinden farklılaştırarak birisinin diğerine şiddet unsuru haline getirmek tamamen acizliğin göstergesidir. Kadın bizim için bir eştir, anadır. Her şeyden önce anadır. Bir anneye nasıl saygılı olunması gerekiyorsa ki insanın her zaman en fazla seven varlıktır anne. Bizim de kadına o şekilde saygılı olmamız lazım. Şiddetin ‘ş’ sini bile aklımıza getirmemiz gerekir bu sadece kadın bazında da değil birbirimize karşı davranışlarımızda da böyle olmamızda fayda var” diye konuştu.

Yaptıkları etkinliğin amacına ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Ersöz, “Biz hastane ortamında yaşıyoruz. Hastaneler sadece hastalıkları nedeniyle buraya gelen insanlardan oluşmuyor. Aynı zamanda şiddete maruz kalıp bu şekilde gelenler de var. Bunlarında bir yönüyle gelen hastaların görmesi açısından olumlu olacağını düşünüldü. Dileriz etrafımızda güzel bir mesaj verilmiştir. Barış ve sevgi, şiddetten her zaman daha güzeldir” şeklinde konuştu.

Dr. Ersöz, şiddetin önüne ise sevgi ile geçilebileceğinin altını çizdi.

Hastalardan Şerife Ersöz de hastane içinde gerçekleştirilen bu etkinliğin şiddete karşı farkındalık oluşturmak için faydalı olabileceğine işaret etti.

REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.